Home

Nieuws

Gemeenteraad

Rekenkamer gemeente Zundert

Burgers aan het woord

Bestuurlijke informatie

Contact

 

Aanbeveling nieuwe burgemeester Zundert is bekend

Aanbeveling nieuwe burgemeester Zundert is bekend - © 2019 Gemeenteraad ZundertOp 9 mei 2019 heeft de gemeenteraad van Zundert de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester van Zundert vastgesteld in een besloten raadsvergadering. Aansluitend is in een openbare raadsvergadering meegedeeld, dat mevrouw Joyce Vermue wordt aanbevolen als de nieuwe burgemeester voor Zundert.

Mevrouw J.G.P. (Joyce) Vermue is 33 jaar, geboren in Zeeland en woont in IJzendijke (gemeente Sluis). Sinds juli 2017 is zij werkzaam als strategisch adviseur en teamleider Beleid & Kwaliteit bij de ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Daarvoor is zij 1,5 jaar lid geweest van de Tweede Kamer voor de PvdA. De meeste werkervaring heeft zij als manager Beleids- en Bedrijfsvoering en directielid bij de Stichting Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen.
De vertrouwenscommissie heeft mevrouw Vermue leren kennen als een energieke, dynamische, talentvolle en gedreven jonge vrouw met visie. Samenwerking, de verbinding zoeken en goed luisteren zijn sterke eigenschappen. Ze weet wat er speelt in Zundert en welke uitdagingen er zijn. Daarnaast beschikt zij over het juiste integriteitsgevoel, is meer dan gemiddeld bestuurlijk sensitief, analytisch sterk, is een visionair en heeft een goed ontwikkelde organisatie-gevoeligheid.
Volgens de vertrouwenscommissie is mevrouw Vermue de beste burgemeester voor Zundert, waarmee we de komende jaren - gezien de lopende bestuurlijke en ambtelijke doorontwikkeling - verder kunnen. Zij past het beste bij Zundert en in de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.
De aanbeveling gaat via de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Op basis van die aanbeveling bereidt de minister een Koninklijk Besluit voor, die door Zijne Majesteit de Koning zal worden ondertekend. Naar verwachting zal dat medio juni 2019 zijn. De installatie van mevrouw Vermue vindt plaats op 3 juli 2019 in een bijzondere raadsvergadering. Op dat moment heeft Zundert de jongste burgemeester van Nederland.

Fred Paludanus opnieuw benoemd als raadslid

Door het vertrek van Lauran Geus is een VVD-zetel vrijgekomen in de gemeenteraad.
Fred Paludanus neemt wederom deze zetel in en wordt door burgemeester als raadslid officieel geinstalleerd. Hij legt hiervoor de belofte af.
In de raadsperiode 2014-2018 was Fred Paludanus ook raadslid namens de VVD vanaf 2016.
De gemeenteraad wenst Fred Paludanus veel succes bij zijn werkzaamheden voor de Zundertse samenleving.

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners

In september 2019 start de cursus Politiek Actief voor inwoners uit de gemeente Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert. Tijdens vier avonden komen diverse onderwerpen aanbod: hoe werkt de gemeente, wat zijn taken en rollen van de gemeenteraad, hoe kan ik besluitvorming beinvloeden en basiskennis over de gemeentefinancien. Daarnaast volgt een speeddate met raadsleden en een training overtuigend debatteren. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en training ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij De Ronde en een besluitvormende raadsvergadering.

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

De cursus bestaat uit 5 cursusavonden, allemaal van 19.30 uur tot 22.00 uur. De eerste 4 bijeenkomsten zijn in het Oude Raadhuis aan de Markt 1 in Etten-Leur.

Bijeenkomst 1: 17 september introductie en kennismaking
Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?
Verkiezingen / politieke partijen

Bijeenkomst 2: 24 september de gemeente
Hoe werkt de gemeente?
De besluitvorming binnen de gemeente
Beinvloeden van de besluitvorming

Bijeenkomst 3: 1 oktober de gemeenteraad
Taken en rollen van de gemeenteraad
Het gereedschap van een raadslid (de instrumenten)Basiskennis gemeentefinancien
Speeddaten met gemeenteraadsleden

Bijeenkomst 4: 8 oktober training
Training overtuigend debatteren

Bijeenkomst 5 en/of 6
De Ronde (8 of 9 oktober) en Het Besluit (22 oktober)

U kunt zich opgeven voor deze cursus tot 1 juli.

Interview nieuwe burgemeester mevrouw J.G.P. Vermue

In aanloop naar de installatievergadering van 3 juli as. heeft Ons West Brabant mevrouw Vermue geinterviewd.
Via deze link kunt u het interview terug kijken

Prijswinnaars kleurwedstrijd bekend

Prijswinnaars kleurwedstrijd bekend - © 2019 Gemeenteraad ZundertAfgelopen week zijn de prijswinnaars van de kleurwedstrijd, welke werd gehouden voor de basisschool jeugd, in het zonnetje gezet.
Leden van de gemeenteraad en griffie hebben de scholen bezocht en kinderen gefeliciteerd.

De prijswinnaars per school zijn:

Wegwijzer Achtmaal:
1e prijs: Franske van Bedaf, 10 jaar
2e prijs: Roos van Ginneken, 7 jaar
3e prijs: Caitlin, 5 jaar 

St Jozefschool, Wernhout:
1e prijs: Isa Moelands 7 jaar
2e prijs: Lotte van Dessel 11 jaar
3e prijs: Dave Oostvogels 9 jaar

Zonnebloem Zundert:
1e prijs: Fleur Hendrikx, 9 jaar
2e prijs: Fay van Nijnatten, 12 jaar
3e prijs: Hanne Straver, 6 jaar

St. Annaschool, Zundert:
1e prijs: Kaj, 8 jaar
2e prijs: Lorena, 7 jaar
3e prijs: Olivia Kimwanga, 5 jaar

St. Antoniusschool, Klein Zundert
1e  prijs: Yfke van Overveld, 6 jaar
2e prijs: Lieke Kuijstermans, 7 jaar
3e prijs: Tieme Schrauwen, 4 jaar

St. Bavoschool, Rijsbergen:
1e  prijs: Diede, 10 jaar
2e prijs: Sofia, 8 jaar
3e prijs: Xenna, 4 jaar

Mevrouw L.C. Poppe-de Looff is benoemd tot waarnemend burgemeester

Vrijdag 1 maart is mevrouw L.C. Poppe-de Looff benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zundert. Zij zal deze benoeming uitvoeren totdat een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd.

De benoeming tot waarnemend burgemeester vond plaats tijdens een officiële beëindiging door de Commissaris van de Koning, Prof. dr. Van de Donk. De waarneming is voor onbepaalde tijd en zal duren totdat een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd.

Op 25 september 2018 kondigde burgemeester Poppe-de Looff aan dat er op 1 maart 2019 een einde zou komen aan haar carrière. Na 12 jaar burgemeesterschap in de gemeente Zundert, en daarvoor nog eens 4 jaar raadslidmaatschap en 16 jaar wethouderschap in Vlissingen, heeft zij aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn. De werving voor een nieuwe burgemeester is inmiddels in volle gang. Nadat de gemeenteraad de profielschets heeft vastgesteld, heeft de provincie Noord-Brabant de sollicitatieprocedure opgestart.

Speciale aandacht

Vergaderdata 2020
Agenda De Ronde d.d. 10-09-2019 om 20.00 uur
Agenda De Ronde d.d. 11-09-2019 om 20.00 uur
Geluidsopnamen vergaderingen
2009 InternetXP webdiensten